browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ulcinj

 

A város lakosságának 80%-a albán nemzetiségű, ezért a muszlim kultúra dominál, sajátos hangulatot kölcsönözve annak. Ulcinj Montenegró legdélebbi városa, 12 km-re van az albán határtól.

A környék magyar vonatkozású érdekessége az egykori rabszolgavásáráról híres Ulcinj mellett fekvő kicsi Madzari (Magyarok) nevű falucska, amelyet talán még a török időkben Magyarországról elhurcolt egykori magyarok leszármazottai laknak.

1571-től kezdve Ulcinj a törökök által idetelepített algíri kalózok jóvoltából az Adria legrettegettebb kalózfészke volt, a híres Ulus Ali vezérletével, aki 600 fős kalózcsapatával pusztította az Adria partjait. Zsákmánnyal, rabszolgákkal megrakott hajói ide futottak be, s az itteni rabszolgapiacon adták el a magukkal hurcolt rabszolgákat. Tapasztald meg te is a kalózok romantikáját, nyaralj azon a helyen, ahol pár száz éve nagy megszületett Dulcinea története. Válogass kedvedre ulcinji ajánlatainkból!

 

mne_szallasgomb_uj1

Ulcinj