Pompás kezelés. A pompás medinilla (Medinilla magnifica) gondozása - montenegro-nyaralas.hu

pompás kezelés

A pompás medinilla Medinilla magnifica bemutatása, gondozása Kép forrása: Pompás kezelés.

pompás kezelés

Eredeti élőhelyén a Fülöp-szigetek esőerdeiben, 2métert is meghaladó cserjévé cseperedik. Hangsúlyos, nagyméretű, akár 30cm-es, kissé fodros, nyílhegyszerű levelei közül bukkannak elő száron csüngő bimbói.

F, S: peté, petai; N: Petebohne A pompás fejesakác nagy termetű, terebélyes, legfeljebb 30 m magas fa, koronája ernyő alakú, kérge vörösesbarna, fiatal ágai pelyhes szőrűek.

Ezekből a bimbókból fejlődnek ki a hatalmas rózsaszín virágok melyek a medinilla páratlan szépségét adják. A virágrügyek képződését, legalább 2 hónapos nyugalmi időszak előzi meg.

Ha kialakultak a bimbók, onnantól kezdve, ne forgassuk a medinilla cserepét. A medinilla nyugalmi időszaka télen van, ilyenkor hűvösebb kb.

pompás kezelés

Ha esetleg van télikertünk, akkor tartsuk inkább ott. Öntözés, tápoldatozás A téli nyugalmi időszakot leszámítva a medinilla vízigényes növény, ezért gyakran kell öntözni, annyira, hogy mindig kissé nyirkos legyen a földje.

pompás kezelés

Télen csak nagyon kevés vizet adjunk neki, majd amikor megjelennek a bimbói kezdjük el növelni az öntözővíz mennyiségét. Az öntözéshez ne használjunk hideg és meszes vizet.

terápiás gyakorlatok az artrózis kezelésében fájó ízületi húzódás

A víz lágyítható, ha egy éjszakára állni hagyjuk, így leülepedik a mész és a klór is elpárolog. A virágzás tápanyagigényes folyamat, ezért márciustól, augusztusig kéthetente adjunk a növénynek tápoldatot is.

Szinoníma: Orchis laxiflora Lam. Életforma: Geophyta Leírása: 30—80 cm magas, erőteljes növekedésű faj.

Közvetlen párásításként gyakran permetezzük vízzel a pompás kezelés leveleit. Átültetés, szaporítás, metszés Ha úgy érezzük, hogy elérkezett az átültetés ideje, akkor annak elvégzésére, legjobb időszak a tavasz.

Az ültetéshez használjunk homokkal kevert B típusú virágföldet. A szaporítás módja a dugányozás, de ez otthoni körülmények között nagyon nehézkes. Ha a medinilla formája csúnya lesz, akkor az elfásodott részig vágjuk vissza.

gyógyszerek ízületi fájdalmakhoz arthrocin

Betegségek, kártevők, gondozási hibák Ha túlságosan hideg helyen tartjuk és kihül a földje, vagy nagyon száraz pompás kezelés levegő, akkor növekedési zavarok jelentkezhetnek.

Szintén a szárazság hatására barnulhatnak a levelei, és megtámadhatják a takácsatkák is. Képek forrása:.

Nőnapra: pompás ajándék egy virágzó begónia Bokros növény, melynek magassága a cm-t is elérheti. Kedvelt virágajándék, mert virágával sokáig emlékeztet az ajándékozóra.

Fontos információk