Montenegró

Montenegró – alapadatok

Területe – 13.812 km2,
Népessége: – 650.000 fő
Tengerpart – 294 km,
117 strand- 73 km hosszan
Legmagasabb pontja – 2.522 m (Durmitor, Bobotov kuk)
Államforma: Köztársaság, 2005. Májusban függetlenítette magát Szerbiától.

Határátkelők

Albania – Bozaj, Sukobin
Bosnia és Herzegovina – Sitnica, Vilusi, Scepan Polje
Croatia – Debeli brijeg

Kikötői

Bar, Budva, Kotor, Herceg Novi

Repterei

Podgorica, Tivat, (Cilipi – Croatia)

Vízum

Magyarországról érkező turistáknak 30 napot meg nem haladó tartózkodás esetén nem szükséges vízum.

Gépkocsi biztosítás

Nemzetközi biztosítás szükséges. (zöldkártya)

Pénznem

Euro

ATM-ek & Bankkártyák

Montenegrónak nincs saját nemzeti valutája. Mindent Euróban számolnak. A bankjegykiadó automata – amiből sajnos nem sok van, szintén Eurót ad a kezünkbe.
Minden nagyobb városban megtalálhatók a pénzfelvételre lehetőséget adó automaták, bankkártyával pedig a nagyobb bevásárló helyeket és a benzinkutakon is vásárolhatunk. MasterCard, Maestro és Visa kártyák használhatók.

Montenegró Montenegró

Montenegró (szerbül: Crna Gora/Црна Гора) egy kis ország a Balkán-   félszigeten. Északon Bosznia és Hercegovina, keleten Szerbia (ezen belül pedig Koszovó Autonóm Tartomány és maga Szerbia), délen Albánia és az Adriai-tenger, nyugaton pedig Bosznia és Hercegovina határolja.

A Crna Gora megnevezés lefordítva „fekete hegy”-et jelent, vagyis (a fekete hegyek országa). Európa nagy részén egyszerűen Montenegrónak hívják, ami ugyanezt jelenti.

Montenegró egy tipikus közép-mediterrán ország, gyönyörű hegyekkel, álomszép tengerrel, vendégszerető, kedves emberekkel. 2004-ben szakadtak le Szerbiáról. Azóta büszke, öntudatos önálló állam, mely előtt óriási lehetőségek állnak.

Az ország nagyon sok lehetőséget nyújt az ide érkező turisták számára. A tengerparton gyönyörű mediterrán  városokat, romantikus pici halász falvakat találunk, ahol elfelejthetjük hétköznapjaink rohanó világát. Montenegró Európának az egyik utolsó fel nem fedezett része. Minden a természethez kötődik, a turizmus, a gasztronómia és az ott élő emberek is.

Tara Kanyon Tara Kanyon

Montenegróban egyedülálló természeti kincsek vannak, a tengerpartokat és a varázslatos öblöket leszámítva, megnézhetjük Európa legmélyebb kanyonját, a Tara kanyont, ami az extrém sportot kedvelők igazi paradicsoma.

Szkadari tó Szkadari tó

A Szkadari tó is feledhetetlen látvánnyal gazdagítja az oda látogatókat. Mindamellett, hogy a Balkán legnagyobb tava, Európa legnagyobb madárrezervátuma is.   melyeket sehol nem találhatunk meg Európában de egyedül állóak a világon is.

A Biográdi hegység az utolsó őserdő Európában. Montenegróban található a gyönyörű gleccser tó a “Biogradsko jezero” is.

Kotori öböl Kotori öböl

Természetesen Montenegró a strandolást kedvelő turisták számára is kínál lehetőségeket. A Kotori-öböl például a legszebb látvány, amit az ember csak el tud képzelni. Tenger, körülötte kisebb-nagyobb hegyek, valóban gyönyörű. A varázslatos hangulatot csak tetézik az út mentén álló szebbnél-szebb pálmafák.

Kérem a TOP ajánlatot

 

Hozzászólások lezárva.