Hegyen-völgyön

Montenegróba nem csak a tengerpartja, hanem a természeti szépségei miatt is érdemes ellátogatni.
4 nemzeti parkkal is büszkélkedhet ez a kis ország.

Biogradska goraBiogradska Gora

1952-ben jött létre 5400 hektáros területen. Ez az ország legkisebb nemzeti parkja. Lenyűgöző az itt található flóra és fauna sokszínűsége. A Biogradi tó 1088 m-rel a tenger szintje felett a Balkán legszebb tava, és kb. másfél órás sétával körbe járható. A park igen népszerű a túrázók körében.

Durmitor hegységDurmitor

1980-ban nyilvánították nemzeti parkká, területe 39 000 hektár, és felkerült az UNESCO világörökség listájára. Itt található Montenegró legmagasabb csúcsa az 2522 m-es Bobotov Kuk. A park a hegymászók, az evezősök, és az 1450 m-en fekvő Zabljak település környékén a síelők paradicsoma.

4.0.1Lovcen

1952 óta nemzeti park ez a part menti régióban emelkedő hegyvidék, mely természeti értékei mellett kulturális és történelmi jelentősége miatt nagyon fontos a montenegróiak számára. A parkban a Njegos-mauzóleumot keresik fel leginkább az ide látogatók. Az itteni falvakban készülnek az ország legkitűnőbb házias ételei.

Shkodra tóShkodrai-tó

Nevét az albániai Shkoder városról kapta. A tavat övező nemzeti park területének kétharmada tartozik Montenegróhoz, egyharmada pedig Albániához. A tó a Balkán legnagyobb tava, mely madárvilágáról híres. A “Montenegró Velencéjének” is nevezett Virpazarból kihagyhatatlan élmény egy a tavon tett hajókirándulás.

Kérem a szállásajánlatot!

Hozzászólások lezárva.