Gyakori kérdések

Kell-e vízum Montenegróba?

Magyar állampolgárok érvényes útlevél birtokában vízum nélkül utazhatnak be Montenegróba és ott az első beutazás időpontjától számított 6 hónapon belül összesen, legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak. A Montenegróba történő beutazás és tartózkodás érvényes, kártyaformátumú személyi igazolvánnyal is lehetséges. A személyi igazolvánnyal történő beutazás esetén a tartózkodás időtartama nem haladhatja meg a 30 napot.  

Kell-e kauciót fizetni a szállásokon?

Az montenegrói szállásadók nem kérnek kauciót – ez alól kivétel az Avala Hotel Budvában/ 100 €/szoba – , így a helyszínen legfeljebb csak az idegenforgalmi adót kell fizetni, de legtöbb ajánlatunk ára ezt is tartalmazza.

Milyen egyéb költségekre lehet számítani?

A montenegrói Turisztikai Minisztérium 2008. május 1-től un. környezetvédelmi díjat vezetett be az országban lévő gépjárművekre, melyet a  Montenegróba látogató turistáknak a határon kell befizetni. A befizetett díj, a befizetést követően egy évig érvényes. Az ökoadó összege normál autóknál tíz euró, míg a nyolc főnél többet befogadó gépjárműveknél harminc euró.
A környezetvédelmi díjat 2012.január 1-től eltörölték!

Mennyi borravalót adjak?

Az éttermekben, szórakozóhelyeken a számla összegének 10%-át szokás adni borravalóként. Az éttermi árak nagyjából megegyeznek a hazaiakkal.

Csatlakoztathatóak-e a Magyarországon használt elektromos készülékek?

Igen, Montenegróban az áram 220 V és a konnektorok is megegyeznek a nálunk használatosakkal.
A szálláshelyek többségében és a legtöbb étteremben is van WiFi hálózat, melyet ingyenesen használhatunk.

Milyen a vízellátás? Előfordulhat vízkorlátozás?

Ulcinj egyes részein a főszezonban általában 16.00 és 20.00 óra között vízkorlátozás van, ami a szállodákban kisebb mértékben, a magánházaknál és apartmanoknál nagyobb mértékben tapasztalható.
Az általunk kínált apartmanok mindegyike saját vízellátó rendszerrel rendelkezik, így ezekben a vízkorlátozás hatásai nem érezhetőek.

Iható-e a vezetékes víz?

Igen, a víz iható, de emberi fogyasztásra inkább a helyi söröket ajánljuk.

Fizetősek-e a strandok?

A legtöbb strandon a napozóágy és a napernyő használatáért fizetni kell, de a strandok 30%-a szabadstrand, ezeken saját  strandfelszerelésünkkel ingyen strandolhatunk.

Hova menjek szórakozni?

Budvában a Jadran és a Porto éttermeket kifejezetten ajánljuk, remek mediterrán konyhájával és tökéletes kiszolgálásával mindkettő hozzájárul a kulináris élvezetekhez. A Porto éttermet nevéhez hűen a tengerparton találjuk, csodás kilátást nyújt a budvai öbölre.

Ulcinjban számos étterem, kocsma és disco található, ajánljuk a Taphana éttermet amely a vár területén helyezkedik el és csodálatos tengeri panorámával kápráztat el bennünket. Ulcinj városközpontját esténként lezárják a gépjárműforgalom elől, turisták és helyi lakosok tömege veszi birtokba a tengerpartra vezető főutcát, különböző programokkal és zenével tarkított utcabálhangulatot teremtve.

Hogyan tudom lefoglalni a kiválasztott szálláshelyet?

A foglalás és a  fizetés rajtunk keresztül történik, fizetni lehet euróban vagy forintban, az euró összeget forintra a Budapest Bank, a foglalás napján érvényes valuta eladási árfolyamán számítjuk át. A foglalás lebonyolításáért 3.000,- Ft/fő összeget számítunk fel. Gyermekek esetén 6 éves korig nincs foglalási díj, 6-12 éves korig 1.500,- Ft. Ada Bojanai kemping foglalása esetén a foglalási díj 25,- €/fő. A foglalási igényt az info@erdburg.hu e-mail címre vagy a honlapon keresztül lehet elküldeni, melyet e-mailben igazolunk vissza.
Előlegként a teljes összeg 40%-át kérjük a foglalás beérkezésétől számított 3 héten belül (a foglalási díj ezzel együtt fizetendő), a fennmaradó összeget 30 nappal az indulás előtt kérjük befizetni.
Ez euró összeg átutalható euró bankszámlánkra

Bank:                           BUDAPEST BANK
IBAN:                           HU10 10101315 60776700 01003300
Swift:                           BUDAHUHB

Ha forintban történik a fizetés akkor a 10101315-60776700-01002000 (BB) számú számlánkra kérjük az utalást, vagy postai csekket tudunk küldeni.
A visszaigazoláskor kérünk egy postacímet, ahová az utazási szerződést küldjük, az utazási szerződés az összeg beérkezésekor lép érvénybe.
A teljes összeg beérkezését követően küldjük a szállás elfoglalásához szükséges vouchert, melyet a montenegrói szálláshelyen, ill. a montenegrói partnerirodánkban kell leadni érkezéskor. Montenegrói partnerünk elkíséri vendégeinket a szálláshelyre.

Ha további kérdéseid vannak írj nekünk.

Hozzászólások lezárva.