Strandok

Lusice Plaza Petrovac Lusice Plaza Petrovac

Petrovac:
3 strand közül is választhatunk: egyik a vöröses durva szemcsés  központi városi strand , a másik a városközponttól 800 m-re húzódó és égszínkék vizéről híres Lusice, valamint a Buljarica, ami egyike a leghosszabb strandoknak, 4 km hosszú, és híres még a közelben fészkelő madárvilágról is.

Slovenska Plaza Slovenska Plaza

Budva:
Slovenska Plaza: Budva kikötőjétől 1600 m hosszan húzódik a Park Hotelig. 1920-ban nyilvánították hivatalosan is stranddá. Nevét egy szlovén építészről kapta, aki a város strandot övező részét tervezte, innen lett Slovenska Plaza-szlovén strand a neve. Kavicsos strand. Itt emelkedik egy azonos nevű hatalmas szállodakomplexum is. A strand mentén húzódik Budva fő sétánya, ahol pezseg az éjszakai élet, és ahol boltok sokasága várja a látogatókat.

Becici Plaza Becici Plaza

– Becici: a dél-Adria egyik legszebb és leghosszabb strandja.Homokos strand. 1950 m hosszú, Zavalától Djevistenjéig húzódik. 1935-ben a párizsi Grand prix-n elnyerte az Európa legszebb strandja címet. Talán ez a sportpályákkal legjobban ellátott strand a riviérán.

Kamenovo Plaza Kamenovo Plaza

– Kamenovo: a Becici és Perazica között található 16 kis strand sorában ez az első. Délkeletre néz, így kiemelkedően magas itt a napsütéses órák száma. 730m hosszú homokos strand. Könnyen megközelíthető a Petrovac felé vezető főútról.

Przno Plaza Przno Plaza

– Przno: a strand 350 m hosszan, az azonos nevű festői mediterrán település előtt terül el a tengerparton, a Przno és a Milocer fok között. Felbecsülhetetlen értékű olajfaliget övezi amiért az egész terület védett természetvédelmi területnek minősül. A strand mellett található a Maestral Hotel, valamint egy sor vendéglő, kávéház.

Sveti Stefan Plaza Sveti Stefan Plaza

– Sveti Stefan: Sveti Stefan strandjai a hotelt a tengerparttal összekötő földnyelv mindkét oldalán húzódnak. Összesen 1170 m hosszú homokos strand. Egyik oldalon fenntartva a luxusszálloda híres vendégeinek.

Kraljicina Plaza Kraljicina Plaza

– Kraljicina: “királynő strandja”, a Milocer strand mellett található 200 m hosszú strandot olajfák és ciprusok övezik. A név onnan ered, hogy ez volt Marija Karadordevic királynő kedvenc helye. Az 1920-as és 30-as években a Karadordevicek megvásárolták és fejlesztették. 1945-ben államosították.

Ez a kedvenc üdülőhelye a montenegrói állami tisztviselőknek is, így sokszor zárva van a nagyközönség számára.

Hozzászólások lezárva.