Ízületi zsibbadás, Alagútszindróma 7 oka, 3 tünete, 6 kezelési módja [teljes útmutató]

ízületi zsibbadás

ízületi zsibbadás csontok és ízületek nyitott és zárt sérülései

Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos Fáj a vállam és leginkább a könyököm felé sugárzik. A mutató és a középső ujjam is zsibbad.

ízületi zsibbadás

Mi okozhatja a panaszaimat? Kedves Kérdező!

a bokaízület osteochondrális károsodása az ujjak falának ízületeinek gyulladása

Enyhébb vállfájdalom esetében, leggyakrabban nem magával a vállízülettel van a gond, hanem a vállat körülvevő ízületi zsibbadás, vagy az ízülethez szorosan csatlakozó kis zsákocskák, nyáktömlők - melyek tulajdonképpen az ízületi mozgást is elősegítik - gyulladásáról van szó.

Hirdetés Az inak húzódnak, becsípődhetnek, illetve ezeken a helyeken később mészlerakódás is létrejön. Ez az állapot már a fájdalom mellett jelentős mozgásbeszűküléssel is jár.

égő fájdalom a térdízületekben

Az ujjzsibbadás is társulhat ilyen vállízület környéki gyulladáshoz, hiszen a kézizmokat mozgató idegek itt futnak a vállövi izomzat mellett. Ugyanakkor a zsibbadásos panaszok a  nyaki gerinc eltéréseivel  is összefügghetnek, vagy az idegszálakat nyomhatja, leszoríthatja a csukló magasságában elhelyezkedő szalag  is. Ha a vállízületi panasza nem szűnik a szokványos fájdalomcsillapítókra, gyulladáscsökkentőkre, vagy a vállízület mozgása jelentősen akadályozott, forduljon reumatológushoz!

ízületi zsibbadás ízületi fájdalom kiütés láz

Fontos információk