Térdbetegség bursitis, A kiváltó okok

Nyáktömlő-gyulladás / Bursitis - Fájdalomközpont

Normális esetben minimális folyadékot tartalmaz, ez elég ahhoz, hogy a nedves felszínek térdbetegség bursitis elcsússzanak.

térdbetegség bursitis artrózis kezelés homeopátia hel

Leggyakrabban sérülés vagy hosszas könyöklés után alakul ki. OKOK Sérülés-ütés esetén, ha nem nyílik meg a bőr sebbel, akkor vérrel telik fel.

A bursitisen a bursák, azaz a csontok, ízületek és az izmok között lévő folyadékkal telt tömlők gyulladását értjük. Az emberi szervezetben hozzávetőlegesen nyáktömlő van, melyekben az ízületi sejtek súrlódáscsökkentő folyadékot termelnek, így mikor a tömlők begyulladnak, a mozgás nehezítetté, fájdalmassá válik. A tünetek Mozgásra vagy terhelésre fokozódó fájdalom, érzékenység, duzzanat a legjellemzőbbek.

Ha folyadék felszívódik, de hosszasan megmarad vagy vissza-visszatér, akkor benne kristályok rakódhatnak le, s ezek tapinthatók a bőr alatt a csonton. Gennyedés: Ha befertőződik, akkor bőr pirossá és meleggé válik, ekkor fájdalmas is.

ízületi fájdalom kúp kezelése ízületek fájnak vállak könyökét

Gyulladás: Ha nincs fertőzésre utaló jel lsd. Feszülő bursa esetén szóba jön a leszívás, de ez növeli a fertőzés veszélyét.

térdfájdalom oldalán hogyan lehet enyhíteni az ujjízület gyulladását

Gennyedés: Ha fertőzésre utaló jel láz, hőemelkedés, gennyedés, erős feszülés, bőrpír, váladék vagy gyanú van, akkor antibiotikum kezelés, vérvétel és röntgen, valamint gondos fizikális vizsgálat és utánkövetés szükséges kizárni az ízület érintettségét, ami súlyos porckárosodáshoz vezethet kezelés nélkül. Rheumatógiai eredetet esetén térdbetegség bursitis alapbetegséget kell kezelni. Műtét: Bursectomia- a térdbetegség bursitis sebészi kivágása szükséges, ha makacs visszatérő, vagy nem gyógyuló gyulladással-gennyedéssel találkozunk.

Fontos információk